En evig runndans

Ettersom jeg lider av tidenes tannverk, kan en si at nattesøvnen blir deretter. Hjernen derimot er i manko på sosialisering den siste tiden (pga. TANNVERK!!), så da dukker mine dypeste tanker opp. Feel free to read. Ingen tvang.

Man kan trygt si at tema har flerert på nettet de siste 24 timene, og vel så det. Mulig du vet hva jeg sikter til, men kanskje ikke. Blidet Komikerfrue la ut "4 dager etter fødsel", har blitt tatt i mot med en god dose humor og positivitet, men også skrall og ball. For akkurat HVA er det som gjør oss så forbaska fikserte på kropp? Det er jo bare kropp. Muskler, skjelett, fett - vi er og inneholder det samme alle mann (i ulike mengder, vel og merke). Vanligvis pleier jeg ikke henge meg slik opp i en spesifikk sak, men akkurat her tar jeg meg selv i å go with the flow. Så, tilbake til temaet.

Det er ingen hemmelighet at Fotballfrue, eller nå Caroline Berg Eriksen virkelig var trendsetteren for skrytebildet "4 dager etter fødsel". Og for alle andre som sier noe annet, man trenger da virkelig ikke være Einstein for å forstå at det var et skrytebilde. Likevel, det er forståelig. Caroline, med Norges mest populære blogg, har selvfølgelig enorm påvirkningskraft på oss andre bak skjermen. Se bare på meg, hva jeg gjør akkurat nå. Så da er det vel ikke så fryktelig rart at andre bloggere, eller oss normale, A4 folk som sitter bak skjermen, gjør det samme. Se på responsen Caroline fikk, såklart andre bloggere, du eller jeg (til en viss grad) vil oppnå det samme. For bloggere sin del, GOD PR!!! Som man igjen ikke trenger å være Einstein for og forstå.

Men for hver gang et nytt slikt bilde dukker opp av en blogger opp på online, ja, da proppes alle last news på nett med akkurat dette. Hvorfor får de så enorm respons? Da Caroline la ut skrytebilde av seg selv, ble mange sjokket. Sjokket over at lille, søte Caroline stilte opp i undertøy du og meg ikke engang drømmer om til hverdags, - men der stod Caroline. Nylig hadde hun født, men hun så stunning ut. Og det fikk hun høre, - hvor fantastisk flott hun så ut. Likevel så var det noen. Ikke bare noen, faktisk veldig mange som mente at dette ikke var greit.

Det er godt mulig jeg tar feil, men dette er MITT syn på saken. MITT. Jeg mener at de som kverulerte mest på bildet til Caroline, var (og er) de med et par kilo for mye (det skal sies at jeg i starten selv var en av de..). Kanskje var det de mammaene som ikke så slik ut 4 dager etter fødsel. Kanskje var det realistene, som mente at dette ikke var realistisk, ikke vet jeg. Likevel føler jeg at dette har blitt kampen mellom de "tynne" og "jeg veier 2 kilo for mye" menneskene. De som "jeg er naturlig tynn, jeg kan ikke noe for det" folkene, eller "jeg er tynn fordi jeg trener og tar vare på kroppen min" folkene backer hverandre opp. Så til de grader. Samme gjelder det med "jeg har akkurat født, jeg har lov til å være småfeit" eller "jeg har naturlig et par kilo ekstra, ikke noe jeg får gjort noe med". Så når Caroline la ut skrytebilde, hamret det løs med spydige kommentarer fra "jeg har akkurat født, jeg har lov til å være småfeit", om hvor urealistisk hun så ut.

Det kanskje fler enn meg har lagt merke til er det samme på Komikerfrues skrytebilde, hvor de "jeg er naturlig tynn, jeg kan ikke noe for det" folkene, hamret løs på de som faktisk mente at Komikersfrue "fødekropp" er mye mer realistisk, og mer fantastisk enn det Caroline sin var.

Så sitter jeg her, 07.30 på morningen og klør meg selv i hodet. Hvorfor skjønner ikke folk at Caroline var minst like flott som Komikerfrue, og omvendt, - på hver sin måte? Føler du deg støtet over at Caroline ser bedre ut enn det du gjorde da du hadde født? Eller føler du deg støtet over at Komikerfrue viser sine flotte, og kanskje en smule mer realistiske former etter fødsel, og det er ikke greit fordi DU trener, og DU så ikke slik ut etter fødsel? Jeg lurer ofte på hvor gamle de som har samvittighet til å kakke på andre er. For det er ikke greit. Om du er en offentlig person, eller ikke, det er ikke greit. Selvom du er en offentlig person har INGEN rett til å gå personlig til verks, eller tråkke på andres følelser eller verdier. Det finnes kritikk, og det finnes konstruktiv kritikk. Det finnes krangling, og det finnes diskusjon. Hvor er du?


Bildet fant jeg på google.com.

Se på bildet over. Begge to er STUNNING på hver sin måte!

Husk på at dette er mine meninger, - mitt syn på saken. Det er selvfølgelig ikke alle som er naturlig tynne som hakker på komikerfrue, eller omvendt med fotballfrue, men jeg ser at det ofte er en gjennganger i kommentarfeltene. Uansett, så har man all grunn til å være stolt av kroppen sin! Tynn, fet, rund eller firkantet - det er DITT området, ditt territorium, og ingen - INGEN har rett til å si hva som er idealkroppen for akkurat deg.

22 kommentarer

Rikke95

29.10.2014 kl.07:55

Det er et tema jeg føler de fleste snakker om, å det synes jeg er bra, sånn som nå. Når noen skriver noe fornuftig! Begge er flotte og vakre. Å begge har båret frem et barn, så selvfølgelig skal dem få vise frem kroppen sin uansett om de har fult av strekkmerker og litt for stor mage, eller om det ser ut som dem aldri har vært gravid en gang. De er flotte begge to! :-) God bedring med tannverken, håper det gir seg snart! :-)

Veronicka Helle

29.10.2014 kl.09:23

Jeg kunne ikke vært mer enig. Alt for stort fokus på kropp, og da spesielt etter graviditet. ALLE burde være fornøyde. De har tross alt båret på et annet menneske nesten et år. Veldig, veldig bra skrevet og vinklet!

Lunden90

29.10.2014 kl.09:26

Mye kan drøftes for og i mot for nettopp dette temaet . Når det er sagt vil jeg si at du har flotte vinklinger , og et godt syn fra begges sider . Flott ! !

Eli

29.10.2014 kl.16:19

Begge er flotte folk:) men mannen til den ene kommer seriøst til å ødelegge imaget til kona si med sine vrange og kverulerende utsagn. Trist men sant:/

Cecilie Viik

29.10.2014 kl.16:21

Vet du, jeg skulle akkurat til å si det samme som Eli.. Men helt enig i det du skriver.

Anne-Bente Langmo

29.10.2014 kl.16:23

Takk for fine tilbakemeldinger. :-) Å legge skylden på andre enn seg selv er vel det mest brukte forsvare vi har, - trist nok. Ytringsfriheten er en fin ting, men blir litt for mange ganger misbrukt. Noen meninger trenger en ikke prakke på andre.

29.10.2014 kl.16:48

tror dette handler mer om at gravid kroppen er litt "hellig". Vi får press om at man skal være tynn for å være suksessfull fra samfunnet hele tiden. Men når du har født, kan du ha en liten pause. Og når fotaballfrue pirker borti dette blir mange sure. For bildet vi får av hvordan vi bør se ut er faktisk det vi ser i media, da tenker vi dette er normalt. Det er ikke usundt at fotballfrue så slik hun så ut, men det blir usundt om kun folk som ser slik ut er de eneste som legger ut, og det skal forventes å se slik ut. Derfor synes jeg komikerfues bilde er flott, fordi det viser at det er ikke fitness modeller som er normen, alle er forskjellige.

Anette

29.10.2014 kl.17:07

Altså jeg er feit. Men jeg synes caroline så bra ut. Jeg ville og vist meg fram hadde jeg sett slik ut. Så nei. Er virkelig ikke kampen mellom feite og tynne. Og forstår godt at hun var stolt.

Marte

29.10.2014 kl.17:09

Kjempe bra skrevet! Er så enig med deg :) Begge ser fantastiske ut og alle er forskjellige.
Skal innrømme at jeg tenkte "fuck you, fotballfrue" første gang jeg så meg selv i speilet etter keisersnittet. Hengemage så til de grader, og et vanvittig stygt arr med en stor bandasje over. Ikke minst så jeg skikkelig sliten ut (og det var jeg jo også, ikke bare bare å ha så store smerter at man så vidt kan gå, og i tillegg ta seg av en baby). Ikke et direkte vakkert syn, med andre ord..

Men tok meg jo kjapt sammen og innrømmet for meg selv at jeg egentlig ikke hadde gjort noe for å fortjene noe annet. Hadde jeg vært like flink som Caroline under graviditeten, og før for den del, hadde kanskje jeg også hatt en sånn kropp. Og hadde jeg hatt den kroppen, da hadde den uten tvil blitt delt med hele verden, for jeg hadde vært dritstolt! Hun så jo rålekker ut!!

Jeg tror nok Marna får en del mer positive tilbakemeldinger fordi hun ser ut som "kvinner flest" etter en fødsel. Mage, rumpe og lår - og helt nydelig! Flere kjenner seg igjen når de ser bildene, for dessverre er det nok de færreste som ser ut som Caroline like etter en fødsel. Dette gjør det forøvrig IKKE greit å skrive dritt om Caroline. Hun har ikke gjort annet enn å stå på, og fortjener all den ros hun kan få, mener da jeg!

Kvinner som har født er uansett vakre, samme hvilken størrelse de har. Tenk hvor mye den kroppen har gjennomgått! Absolutt alle burde være stolte, jeg er i alle fall det. Langt ifra fornøyd med kroppen, men det har jeg aldri vært. Nå er jeg i alle fall stolt over hva den faktisk har taklet og vært igjennom! :)

Hilda

29.10.2014 kl.17:38

Veldig enig i innlegget, jeg og. Det er selvfølgelig ikke alle som er slik som du beskriver, men jeg kan selv kjenne meg igjen i det du skriver. Flott skrevet.

alice

29.10.2014 kl.17:51

kunne ikje vært mer enig om dette innlegget altså! de er begge kvinner med forskjellige kropper, begge er stunning! hater at folk dømmer caroline, men ikje marna. . blir for dumt!

elisabeth

29.10.2014 kl.18:57

Forstår ikke helt hvorfor de driver å legger ut sånne bilder jeg. Hvorfor har man det behovet. Klarer ikke forstå det.

29.10.2014 kl.19:55

stor eller liten tyn eller tykk alle er forskjellige !

30.10.2014 kl.11:58

kanskje det med fotballfruen er flaks eller så kjørte hun på med trening + skikkelig bra forbrenning i tillegg

Thomas

30.10.2014 kl.11:59

Vel...... Vil vel ikke si at Caroline whatsherface har Norges mest populære blogg! ;) Det er det Sophie Elise som har, og Caroline har ikke i nærheten av like mange "hits" som de andre toppbloggerene!

Emade - Emma Adeline

30.10.2014 kl.12:00

Veldig bra skrevet innlegg om denne saken, selv synes jeg begge ser flotte ut! :)

Ingvild

30.10.2014 kl.21:27

Er helt enig. ahah, noe jeg tror folk ikke tenker over er at hvis man er sterk, og har bygd muskler før man blir gravid/legger på seg vil musklene mest sansynelig fortsatt være der til en hvis grad når man har mistet fettet igjen. Tror det er derfor hun har klart å komme seg dit så fort. No other miracel then that.

Marita-Susan

30.10.2014 kl.21:45

Så flink du er til å skrive, får frem gode poeng her <3

Silje

31.10.2014 kl.12:48

Utrolig bra skrevet! Kvinnekroppen kan være flott i alle former og fasonger, jeg skjønner ikke hvorfor det ene skal utelukke det andre, eller hvorfor vi kvinner i det hele tatt skal bry oss så mye. La nå andre se ut akkurat slik de vil.

31.10.2014 kl.13:21

Altså her her a kompis, hva hun legger ut på nett, har ikke du noe en drit med. Kanskje du burde stå på med bena dine og miste et par kg? Hvis du vil føle deg like fin som fotballfrue. Du har ingen andre å skylde på enn deg selv at du ikke er tynn.

Stine

31.10.2014 kl.13:31

Det jeg lurer på er hvordan det er mulig å ha på seg en såå liten truse fire dager etter fødsel?! autsj!!

Skriv en ny kommentar

hits